Thursday, May 17, 2012

Jestering

A simple book that doesn't reveal any secrets, but makes common sense obvious to its readers. It encourages communication, polite communication.

My favorite story form the book:

Batranul, etica personala si scorpionul


Intr-o dimineata, dupa ce a terminat de meditat, batranul a deschis ochii si a vazut un scorpion plutind neputincios pe apa. Pe masura ce batranul privea, scorpionul se apropria de o radacina mai lunga si a s-a intins sa salveze creatura de la inec.

De indata ce batranul a atins scorpionul, acesta l-a intepat. Instinctiv, omul si-a retras mana. Un pic mai tarziu, dupa ce si-a recastigat echilibrul, batranul s-a prins din nou de radacina si s-a intins sa salveze scorpionul. De aceasta data, scorpionul l-a intepat atat de tare cu coada sa otravita, incat mana a inceput sa i se umfle si sa se inroseasca, iar fata i s-a contorsionat de durere.

Dupa un moment, omul a incercat sa ajunga iar la scoprion. Exact atunci, un trecator l-a vazut pe batran tinandu-se de radacini, intins la maximum, luptandu-se sa salveze scorpionul si a strigat:
Hei, batran naiv, ce e in neregula cu tine? Doar un nebun si-ar risca viata de dragul unei creaturi malefice si urate. Nu-ti dai seama ca ai putea sa mori incercand sa salvezi scorpionul acela nerecunoscator?

Batranul a intors capul. S-a uitat in ochii strainului si a spus calm:
Prietene, numai pentru ca sta in firea scorpionului sa intepe, nu schimba firea mea, care ma face sa incerc sa-l salvez.


www.corporatejester.com
Bufon in corporatie
David T. Riveness